Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-perunapiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitetyt perunat tekevät lohipiirakasta mehevän ja ruokaisan.

Ainekset

Pohja

2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ruisjauhoja
150 g
Margariinia tai voita
1/4 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä

Täyte

200 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Ruukku tilliä
4 kpl
Keitettyä perunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia.

150 g
Margariinia tai voita
1/4 tl
Suolaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Kylmää vettä
2

Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla.

4 kpl
Keitettyä perunaa
200 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Ruukku tilliä
2 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
2 dl
Ruokakermaa
3

Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy voideltuun vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

4

Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.

1 dl
Juustoraastetta

Vinkki: Piiraspohjan reunat pysyvät ylhäällä, kun peität pohjan esipaistamisen ajaksi ensin leivinpaperilla ja sitten kuivilla herneillä tai pavuilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

471

1970

20,8 g

8,3 g

46,8 g

2,5 g

4,5 g

20,5 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Margariinia tai voita,

0,25 tl Suolaa,

0,5 dl Kylmää vettä,

Ruukku tilliä,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli