Lohi-perunapiirakka

25.1.2017
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohi-perunapiirakka

Keitetyt perunat tekevät lohipiirakasta mehevän ja ruokaisan.

Ainekset

4 annosta
Pohja
1 2 dl vehnäjauhoja
2 1,5 dl ruisjauhoja
3 150 g margariinia tai voita
4 0,25 tl suolaa
5 0,5 dl kylmää vettä
Täyte
1 200 g kylmäsavulohta
2 1 ruukku tilliä
3 4 keitettyä perunaa
4 2 dl ruokakermaa
5 2 kananmunaa
6 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
7 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 45 g 180 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 24 g 95 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 2 076 8306
Energiaa kcal 496 1985

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia. Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla. Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy voideltuun vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.

Vinkki: Piiraspohjan reunat pysyvät ylhäällä, kun peität pohjan esipaistamisen ajaksi ensin leivinpaperilla ja sitten kuivilla herneillä tai pavuilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5