Lehtikaalipizzat

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lehtikaalipizzat

Tee maukasta kasvispizzaa lehtikaalista. Pizzataikinasta saat neljä pizzapohjaa. Pizzojen paistoaika on vain kymmenisen minuuttia.

Ainekset

4 kappaletta
1 2 dl vettä
2 0,5 tl suolaa
3 1 rkl öljyä
4 4 dl durumvehnäjauhoja
5 0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa
6 50 g lehtikaalia
7 1,5 dl ranskankermaa
8 1 valkosipulinkynsi
9 0,5 tl suolaa
10 1 tl oreganoa
11 2 dl pizzajuustoraastetta
12 8 minitomaattia
13 mustapippuria
14 basilikaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 192 g
Proteiinia 17 g 68 g
Rasvaa 23 g 91 g
Kuitua 10 g 40 g
Energiaa kJ 1 966 7862
Energiaa kcal 470 1879

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja öljy. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.

Poista lehtikaalista paksut ruodit, revi kaali paloiksi ja ryöppää kiehuvassa vedessä. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.

Kauli taikina neljäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, puolitetut tomaatit ja lehtikaalipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lehtikaali pitsa pizza
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5