Laskiaispullat mantelimassalla

31.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Laskiaispullat mantelimassalla

Ainekset

12 annosta
Pullataikina
1 0,5 l maitoa tai vaaleaa omenamehua
2 1 dl sokeria
3 1 tl suolaa
4 0,5 (25 g) hiivaa
5 1 muna
6 1 rkl hienonnettua kardemummaa
7 1 kg (noin) vehnäjauhoja
8 150 g leivontamargariinia
9 voiteluun: munaa
10 pinnalle: raesokeria
Täytteeksi
1 1 paketti mantelimassaa
2 2 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 76 g 911 g
Proteiinia 13 g 157 g
Rasvaa 22 g 262 g
Kuitua 3 g 40 g
Energiaa kJ 2 323 27874
Energiaa kcal 555 6662

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja suola. Murenna sekaan hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää vatkattu muna ja kardemumma sekä hiukan jauhoja. Sekoita taas ja lisää vähitellen enemmän jauhoja. Kun taikina on niin sakeaa, että sitä on vaikea sekoittaa, alusta loput jauhot sekaan käsin tai koneella (taikinakoukulla). Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikina peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tangoksi. Jaa tanko 12 palaan ja pyöritä ne pulliksi leivinpaperille pellille. Kohota pullat peitettyinä kaksinkertaiseksi, voitele ja koristele raesokerilla. Kypsennä pullia uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Viipaloi mantelimassa ja pullien alaosien päälle. Vaahdota kuohukerma ja pursota vaahto mantelimassaviipaleiden päälle renkaaksi. Nosta pullien yläosat päälle. Tarjoa hetken kuluttua.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5