Laihduttajan alkupala

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 2 - 3 kpl porkkanaa
2 2 - 3 kpl punajuurta
3 2 - 3 kpl palsternakkaa
4 1 lanttua tai 2 naurista
5 muutama sipulirengas
6 1 purjoa renkaina
7 3 - 4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Kastike:
1 1 rkl väkiviinaetikkaa
2 1 rkl punajuuriraastetta
3 1 prk (1,5 dl) kevytranskankermaa
4 0,5 tl sokeria
5 suolaa ja mustapippuria
6 1 tl (raastettua piparjuurta)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 64 g
Proteiinia 8 g
Rasvaa 68 g
Kuitua 23 g
Energiaa kJ 3802
Energiaa kcal 909

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuori kasvikset. Raasta ne sitten värijärjestyksessä vaaleimmasta aloittaen monitoimikoneella hienoksi ja nosta ryhmiksi isolle lautaselle. Valuta päälle öljyä. Se parantaa vitamiinien, varsinkin A-vitamiinin, imeytymistä.Leikkaa pinnalle hiukan sipulia ohuiksi renkaiksi ja valmista kastike sekoittaen. Kastikkeesta tulee vaaleanpunaista, kun liotat ensin punajuuriraasteen etikassa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5