Laihduttajan alkupala
17.1.2005
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi) Ainekset
1 | 2 - 3 kpl | porkkanaa |
2 | 2 - 3 kpl | punajuurta |
3 | 2 - 3 kpl | palsternakkaa |
4 | 1 | lanttua tai 2 naurista |
5 | muutama sipulirengas | |
6 | 1 | purjoa renkaina |
7 | 3 - 4 rkl | kylmäpuristettua rypsiöljyä |
Kastike: | ||
1 | 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
2 | 1 rkl | punajuuriraastetta |
3 | 1 prk | (1,5 dl) kevytranskankermaa |
4 | 0,5 tl | sokeria |
5 | suolaa ja mustapippuria | |
6 | 1 tl | (raastettua piparjuurta) |
Ravintoaineet
Resepti | |
---|---|
Hiilihydraatteja | 64 g |
Proteiinia | 8 g |
Rasvaa | 68 g |
Kuitua | 23 g |
Energiaa kJ | 3802 |
Energiaa kcal | 909 |
Reseptitiedot
Ruokavalio | Gluteeniton, Munaton |
Ruokalajit | Pikku- ja alkuruoat |
Ruokatyypit | Salaatit |
Pääruoka-aine | Kasvikset |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Pese ja kuori kasvikset. Raasta ne sitten värijärjestyksessä vaaleimmasta aloittaen monitoimikoneella hienoksi ja nosta ryhmiksi isolle lautaselle. Valuta päälle öljyä. Se parantaa vitamiinien, varsinkin A-vitamiinin, imeytymistä.Leikkaa pinnalle hiukan sipulia ohuiksi renkaiksi ja valmista kastike sekoittaen. Kastikkeesta tulee vaaleanpunaista, kun liotat ensin punajuuriraasteen etikassa.
Teksti: Pirjo Muurinen
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi) Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: lanttu palsternakka porkkana punajuuri