Kylmä kurkkukeitto

28.3.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kylmä kurkkukeitto

Kurkkukeiton voi koristaa vaahdotetulla maidolla. Maitovaahto ei ole kestävää, joten valmista se juuri ennen tarjoamista.

Ainekset

4 annosta
1 1 kurkku (400 g)
2 1 dl ruokakermaa (10 %)
3 1 dl mietoa kylmää kasvislientä
4 0,5 tl suolaa
5 mustapippuria
6 2 rkl tillisilppua
7 cayennenpippuria
8 2 tl sitruunamehua
Pinnalle:
1 tilliä tai ruohosipulia
2 (0,5 dl rasvatonta maitoa, ripaus suolaa, tilkka sitruunamehua)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 11 g
Proteiinia 2 g 6 g
Rasvaa 3 g 11 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 175 701
Energiaa kcal 42 168

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Brunssi
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pilko kurkku. Pane kaikki ainekset annosten pinnalle tulevia koristeita lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Käytä konetta, kunnes saat tasaisen ja kuohkean seoksen.

Vatkaa kylmä maito sauvavatkaimella tai cappuccinovaahdottimella vaahdoksi. Mausta suolalla ja sitruunamehutilkalla.

Jaa keitto neljään pieneen lasiin tai kahvikuppiin. Valuta päälle hiukan maitovaahtoa ja sirottele pinnalle silputtua tilliä tai ruohosipulia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto kurkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5