Kesäinen kerrossalaatti

13.5.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäinen kerrossalaatti

Kokoa kesän parhaat maut kerroksittain kulhoon, kanna pöytään ja tarjoa raikkaana lisukkeena grilliruoalle.

Ainekset

7 annosta
1 2 maissia (esikeitetty)
2 2 nippusipulia
3 1 ruukku persiljaa
4 1 rasia (200 g) helmitomaatteja
5 1 rasia (100 g) rucolaa
6 1 kg erilaisia meloneja
7 1 paketti (200 g) fetajuustoa
Sitruunavinegretti
1 1 dl sitruunamehua
2 1 dl oliiviöljyä
3 1 rkl vaaleaa siirappia
4 2 tl sinappia
5 0,5 tl (½ tl) suolaa
6 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 165 g
Proteiinia 6 g 45 g
Rasvaa 19 g 134 g
Kuitua 3 g 23 g
Energiaa kJ 1 232 8627
Energiaa kcal 295 2062

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi feta. Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.
  2. Purista sitruunan mehu kulhoon. Vispaa öljy ohuena nauhana mehuun. Lisää loput vinegretin ainekset.
  3. Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.

Vinkki: Säilytä vinegretti kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy kylmässä noin viikon.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5