Katkarapu-sharonsalaatti ja vuohenjuustokastike

24.2.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapu-sharonsalaatti ja vuohenjuustokastike

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (180 g) isoja pakastekatkarapuja
2 1 sitruuna
3 1 avokado
4 2 sharon-hedelmää
5 1 rasia (100 g) salaattiseosta (esim. napolitana mix)
6 1 rkl oliiviöljyä
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 3 rkl pinjansiemeniä
Vuohenjuustokastike
1 1 prk (140 g) levittyvää vuohenjuustoa
2 1 dl turkkilaista jogurttia
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 10 g
Proteiinia 11 g 44 g
Rasvaa 17 g 68 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 863 3452
Energiaa kcal 206 825

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: sharon-hedelmää, pinjansiemeniä

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike. Notkista vuohenjuusto jogurtin kanssa. Mausta kevyesti ja anna maustua viileässä hetki. Valuta katkaravut hyvin ja mausta puolen sitruunan mehulla.
Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja mausta lopulla sitruunamehulla. Kaada salaattiseos kulhoon ja mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa ja pippuria.
Huuhtele ja poista sharoneista lehdet. Paloittele hedelmät. Sekoita katkaravut, sharonit ja avokadot salaatin joukkoon. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin päälle. Lusikoi kastike päälle tai tarjoile erikseen.
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5