Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapu-sharonsalaatti ja vuohenjuustokastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 kpl
Sitruuna
1 kpl
Avokado
2 kpl
Sharon-hedelmää
1 kpl
(100 g) salaattiseosta (esim. napolitana mix)
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Pinjansiemeniä

Vuohenjuustokastike

1 kpl
(140 g) levittyvää vuohenjuustoa
1 dl
Turkkilaista jogurttia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike. Notkista vuohenjuusto jogurtin kanssa. Mausta kevyesti ja anna maustua viileässä hetki. Valuta katkaravut hyvin ja mausta puolen sitruunan mehulla.

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja mausta lopulla sitruunamehulla. Kaada salaattiseos kulhoon ja mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa ja pippuria.

Huuhtele ja poista sharoneista lehdet. Paloittele hedelmät. Sekoita katkaravut, sharonit ja avokadot salaatin joukkoon. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin päälle. Lusikoi kastike päälle tai tarjoile erikseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.2.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

118

493

11,3 g

3,3 g

1,8 g

1,8 g

1,8 g

2,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruuna,

Sharon-hedelmää,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

3 rkl Pinjansiemeniä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli