Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasviscurry ja kuskus

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasviscurry on maukas ruoka, joka sopii arkeen. Intialaisten makujen kanssa maistuu kuskus.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Keltainen paprika
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Jauhettua kurkumaa
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
1 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 dl
Silputtuja kuivattuja aprikooseja
1 kpl
(380 g) säilykekikherneitä
1 kpl
(400 ml) kookosmaitoa
1 - 2 rkl
Soijakastiketta

Kuskus

2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Kuskussuurimoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja paloittele ne sekä paprika. Kuullota kasvikset ja mausteet öljyssä kattilassa. Varo polttamasta mausteita. Lisää kattilaan vesi, suola ja aprikoosit. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, kookosmaito ja soija. Keitä muutama minuutti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää öljy. Sekoita irtonaiseksi.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

383

1601

19,8 g

6,3 g

41,5 g

11,5 g

4,8 g

6,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua korianteria,

0,5 tl Jauhettua kurkumaa,

0,5 tl Jauhettua kardemummaa,

1 dl Vettä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli