Kasviscurry ja kuskus

21.8.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasviscurry ja kuskus

Kasviscurry on maukas ruoka, joka sopii arkeen. Intialaisten makujen kanssa maistuu kuskus.

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 3 porkkanaa
3 1 keltainen paprika
4 2 rkl rypsiöljyä
5 1 tl jauhettua korianteria
6 0,5 tl jauhettua kurkumaa
7 0,5 tl jauhettua kardemummaa
8 1 dl vettä
9 1 tl suolaa
10 1 dl silputtuja kuivattuja aprikooseja
11 1 prk (380 g) säilykekikherneitä
12 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
13 1 - 2 rkl soijakastiketta
Kuskus
1 2 rkl oliiviöljyä
2 2 dl kuskussuurimoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 60 g 238 g
Proteiinia 16 g 63 g
Rasvaa 38 g 150 g
Kuitua 9 g 37 g
Energiaa kJ 2 676 10703
Energiaa kcal 640 2558

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja paloittele ne sekä paprika. Kuullota kasvikset ja mausteet öljyssä kattilassa. Varo polttamasta mausteita. Lisää kattilaan vesi, suola ja aprikoosit. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, kookosmaito ja soija. Keitä muutama minuutti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää öljy. Sekoita irtonaiseksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5