Juustokranssi

15.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustokranssi

Kokoa uudenlainen juustotarjotin kranssin muotoon. Korista näyttäväksi karpaloilla, omenoilla ja pähkinöillä. Tarjoa kirpeänmakean karpalo-balsamicokastikkeen kera.

Ainekset

7 annosta
1 600 g (esim. leipäjuustoa, mustaleima emmentalia, sinihomejuustoa ja cheddaria)
Karpalo-balsamicokastike
1 200 g karpaloita
2 1 dl vettä
3 4 rkl fariinisokeria
4 2 rkl balsamicoa
5 ripaus suolaa
Lisäksi
1 1 omena
2 1 dl pähkinöitä
3 1 dl karpaloita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 74 g
Proteiinia 23 g 161 g
Rasvaa 30 g 208 g
Kuitua 3 g 23 g
Energiaa kJ 1 682 11771
Energiaa kcal 402 2813

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kastike. Pane karpalot ja vesi kattilaan, keitä noin 7 minuuttia. Siivilöi karpalot painellen kulhoon ja kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri, balsamico ja ripaus suolaa. Keitä noin 5 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Lisää halutessasi muutama kokonainen karpalo kastikkeeseen.

Ota juustot huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoamista. Paloittele ja asettele kranssin muotoon. Koristele kranssi omenalohkoilla, pähkinöillä ja karpaloilla.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5