Hillopiirakka

25.5.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hillopiirakka

Ainekset

16 palaa
Pohja
1 7 dl vehnäjauhoja
2 2,5 dl sokeria
3 1 rkl vaniljasokeria
4 2 tl leivinjauhetta
5 250 g margariinia
6 2 kananmunaa
Täyte
1 3 dl hilloa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 737 g
Proteiinia 4 g 63 g
Rasvaa 7 g 117 g
Kuitua 1 g 19 g
Energiaa kJ 1 124 17977
Energiaa kcal 268 4296

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet. Lisää paloiteltu margariini ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Sekoita kananmunat joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta neljäsosa taikinasta syrjään koristesuikaleita varten. Kauli lopusta taikinasta noin 30 x 30 cm:n kokoinen ohut levy leivinpaperoidulle pellille. Levitä päälle hillo. Kauli koristetaikina ja leikkaa siitä ohuita suikaleita. Levitä suikaleet ruudukoksi piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5