Gratinoidut kasvikset

25.8.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gratinoidut kasvikset

Ainekset

5 annosta
1 1 kesäkurpitsa
2 1 parsakaali tai 2 kyssäkaalia
3 1 kukkakaali
4 3 tomaattia
Juustokastike:
1 2 rkl margariinia
2 0,5 dl vehnäjauhoja
3 5 dl maitoa
4 3 dl juustoraastetta (n. 150 g)
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl muskottipähkinää, halutessasi
7 valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 88 g
Proteiinia 18 g 91 g
Rasvaa 16 g 81 g
Kuitua 6 g 31 g
Energiaa kJ 1 223 6115
Energiaa kcal 292 1461

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, jotta se kypsyy uunissa. Irrota parsa- ja kukkakaaleista kukinnot ja paloittele varret. Keitä kaalit puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Laita kaikki kasvikset sekaisin uunivuokaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä hetki. Lisää maito ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta sekoitellen, kunnes se saostuu. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada kastike kasvisten päälle ja kypsennä 200 asteessa 20–30 minuuttia. Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan leivän ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5