Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gratinoidut kasvikset

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Parsakaali tai 2 kyssäkaalia
1 kpl
Kukkakaali
3 kpl
Tomaattia

Juustokastike:

2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
3 dl
Juustoraastetta (n. 150 g)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Muskottipähkinää, halutessasi
Valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, jotta se kypsyy uunissa. Irrota parsa- ja kukkakaaleista kukinnot ja paloittele varret. Keitä kaalit puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Laita kaikki kasvikset sekaisin uunivuokaan.

1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Parsakaali tai 2 kyssäkaalia
1 kpl
Kukkakaali
3 kpl
Tomaattia
2

Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä hetki. Lisää maito ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta sekoitellen, kunnes se saostuu. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada kastike kasvisten päälle ja kypsennä 200 asteessa 20–30 minuuttia. Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan leivän ja salaatin kanssa.

2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
3 dl
Juustoraastetta (n. 150 g)
Valkopippuria
1/4 tl
Muskottipähkinää, halutessasi
1/2 tl
Suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.8.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.