Gari eli sushi-inkivääri

27.2.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gari eli sushi-inkivääri

Sushin kanssa syötävää säilöttyä inkivääriä voi tehdä myös itse. Kokeile kirpeää inkivääriä inkivääriä myös aasialaisten salaattien kanssa. Valmista garia kerralla iso satsi ja vie lahjaksi sushin ystävälle.

Ainekset

1 300 g inkivääriä
2 1 rkl suolaa
3 1 rkl sokeria
Liemi
1 0,75 dl (3/4 dl) sokeria
2 1 dl riisiviinietikkaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 76 g
Proteiinia 0 g
Rasvaa 0 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 1373
Energiaa kcal 328

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: inkivääriä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Japanilainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori inkiväärit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai leikkurilla. Sekoita inkiväärit, suola ja sokeri. Anna mehustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.

Kiehauta toisessa kattilassa litra vettä ja toisessa liemen ainekset. Kaada inkivääriviipaleet kiehuvaan veteen. Sekoita ja keitä minuutin ajan. Siivilöi vesi inkivääriviipaleista ja painele varovasti loppu vesi pois. Jaa inkiväärit puhtaisiin lasipurkkeihin ja kaada päälle lämmin liemi. Anna jäähtyä. Sulje purkit ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi päiväksi. Inkivääri säilyy hyvänä useita viikkoja.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5