Cashew-paprikatahna

21.9.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Cashew-pähkinätahna

Erilaiset tahnat sopivat levitteiksi, dipeiksi sekä mehevöittämään ruokaa. Kokeile paprikatahnaa leivän päällä, voileipäkakun täytteenä tai dippikastikkeena.

Ainekset

7 annosta
1 2 punaista paprikaa
2 100 g cashewpähkinöitä
3 8 aurinkokuivattua tomaattia
4 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa
5 1 rkl sitruunamehua
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 2 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 51 g
Proteiinia 4 g 28 g
Rasvaa 13 g 89 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 665 4656
Energiaa kcal 159 1113

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Piknik, Brunssi
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele paprikat ja paahda ne vuoassa kokonaisina 225-asteisen uunin grillivastusten alla 20–25 minuuttia. Käännä paprikoita aina kun pinta on tummunut kunnolla. Sulje paahtuneet paprikat pakastepussiin ja anna jäähtyä. Poista paprikoista kuoret veitsenkärjellä vetäen. Halkaise paprikat ja valuta sisällä oleva neste monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää koneeseen pähkinät ja aja tahnaksi. Poista paprikoista siemenet ja kanta. Lisää paprikat, tomaatit, hienonnetut yrtit, sitruunamehu ja mausteet koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Notkista öljyllä.

Vinkki: Paprikatahna sopii leivän levitteeksi, voileipäkakun täytteeksi ja dippikastikkeksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5