Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broccolini-munapannu

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhdellä pannulla valmistuva ruokaisa munakas sopii sekä arki-iltaan että viikonloppubrunssille. Valitse broccolinin eli varsiparsakaalin ja munien seuraan kirjolohta tai kylmäsavustettua tofua.

Ainekset

300 g
kirjolohifileetä (nahatonta) tai 1 pkt (300 g) kylmäsavustettua tofua
200 g
broccolinia eli varsiparsakaalia
2 kpl
sipulia
4 kpl
kananmunaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
(tilliä tai timjamia)

Lisäksi

1 kpl
lime
jälkiuunilastuja (merisuola)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kirjolohesta ruodot. Leikkaa lohi tai tofu noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta lohi ½ tl:lla suolaa. Keitä broccolineja 4 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Kuori ja suikaloi sipulit.

300 g
kirjolohifileetä (nahatonta) tai 1 pkt (300 g) kylmäsavustettua tofua
200 g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1 tl
suolaa
2 kpl
sipulia
2

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Paista lohi- tai tofupaloja noin 5 minuuttia ja siirrä ne pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä. Laita broccolinit ja sipulit pannulle. Valuta munat niiden väleihin. Kypsennä 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lohi tai tofu ja kuumenna.

2 rkl
rypsiöljyä
4 kpl
kananmunaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Ripottele halutessasi yrttejä pinnalle. Tarjoa limeviipaleiden ja jälkiuunilastujen kanssa.

(tilliä tai timjamia)
jälkiuunilastuja (merisuola)
1 kpl
lime
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.3.2019
|
Muokattu: 21.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

409

1710

29,0 g

5,8 g

2,3 g

2,3 g

1,5 g

35,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli