Arjen jauhelihakeitto

15.12.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arjen jauhelihakeitto

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 sipuli
3 150 g porkkanaa
4 100 g lanttua
5 400 g perunoita
6 3 rkl tomaattisosetta
7 1 l lihalientä
8 pala purjoa
9 100 g (kevyt) sulatejuustoa
10 mustapippuria
11 tarvittaessa suolaa
12 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 117 g
Proteiinia 38 g 153 g
Rasvaa 10 g 39 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 516 6062
Energiaa kcal 362 1449

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli, kuori porkkanat, lanttu ja perunat ja leikkaa ne suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Ruskista jauheliha kattilassa ilman rasvaa. Lisää sipuli ja kypsennä vielä hetki. Sekoita joukkoon tomaattisose ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat ja lantut ja keitä 10–15 minuuttia. Lisää perunat ja kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Sekoita joukkoon juusto nokareina sekä purjorenkaat. Kuumenna ja tarkista maku ja lisää hienonnettu persilja.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5