Aasialainen härkiskeitto

17.9.2018
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aasialainen härkiskeitto

Säädä kasviskeiton mausteisuutta currytahnan määrällä. Tee keskitulista ohjeen mukaan tai miedonna ja anna jokaisen lisätä tulisuutta halutessaan.

Ainekset

4 annosta
1 1 (noin 300 g) parsakaali
2 2 porkkanaa
3 2 cm:n pala inkivääriä
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 lime
6 0,5 rkl rypsiöljyä
7 3 rkl punaista currytahnaa
8 1 prk (400 g) kookosmaitoa
9 5 dl vettä
10 1 kasvisliemikuutio (gluteeniton)
11 1 paketti (250 g) härkistä
12 0,5 tl suolaa
13 0,5 rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
14 0,5 ruukkua korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 31 g
Proteiinia 6 g 25 g
Rasvaa 24 g 96 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 140 4560
Energiaa kcal 272 1090

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) härkistä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Erottele parsakaali kukinnoiksi ja pilko myös varsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limen mehu.
  • Laita öljy kattilaan. Lisää currytahna, inkivääri ja valkosipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Lisää parsakaalit ja porkkanat. Keitä 2 minuuttia. Lisää härkis ja keitä vielä 2 minuuttia.
  • Mausta keitto limemehulla ja suolalla. Lisää tomaatit. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Silppua korianteria pinnalle.
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5