Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu parsa-perunasalaatti ja yrttiset makkarat

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Valmista keväinen perunasalaatti uunissa paahdetuista parsoista ja perunoista. Helppo ja herkullinen salaatti viimeistellään minitomaateilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Kaprikset liemineen antavat salaattiin pikanttia makua. Tarjoa grillattujen raakamakkaroiden kanssa.

Ainekset

800 g
(6 kpl) perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia liemineen
2 rkl
sitruunanmehua
250 g
(1 rs) minitomaatteja
50 g
(1 dl) pinjansiemeniä
180 g
(1 pkt) salaattijuustokuutioita

LISÄKSI

240 g
(1 pkt) yrttistä raakamakkaraa (esim. Kotimaista Yrttinen raakamakkara)
1/2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Levitä perunat ja sipulit pellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

800 g
(6 kpl) perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Poista parsoista puumainen kanta ja pilko muutaman sentin paloiksi. Lisää parsat perunoiden päälle pellille ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kaprikset liemineen ja sitruunanmehu.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia liemineen
2 rkl
sitruunanmehua
3

Viimeistele salaatti halkaistuilla minitomaateilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja salaattijuustokuutioilla.

250 g
(1 rs) minitomaatteja
50 g
(1 dl) pinjansiemeniä
180 g
(1 pkt) salaattijuustokuutioita
4

Paista makkarat pannulla tilkassa öljyä tai grillissä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa makkarat salaatin kanssa tai pilko salaatin joukkoon.

240 g
(1 pkt) yrttistä raakamakkaraa (esim. Kotimaista Yrttinen raakamakkara)
1/2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Vinkki: Paahda perunat ja parsat edellisenä päivänä. Viimeistele salaatti tarjoilupäivänä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

567

2373

33,8 g

4,5 g

33,5 g

7,0 g

8,0 g

26,0 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli