Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhden kattilan soijarouhepasta

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Vegaaninen yhden kattilan pasta valmistuu vähin tiskein puolessa tunnissa. Pasta, kastikeainekset ja vesi kasataan yhteen kattilaan ja keitetään kypsäksi. Soijarouhe imee kastikkeen täyteläisen maun itseensä. Reilusta annoksesta riittää seuraavan päivän lounaalle ja maku vain paranee lämmitettäessä.

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
(1 rs) herkkusieniä
1
ruukku basilikaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
tummaa soijarouhetta
70 g
(1 tlk ) tomaattipyreetä
2 tl
sokeria
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
800 g
(2 tlk) tomaattimurskaa
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi
300 g
täysjyväspagettia

Lisäksi

1 dl
vegaanista juustoraastetta (Nurishh Gran Vegiano)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja lohko sienet. Irrota basilikasta lehdet. Hienonna basilikan varret.

1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
(1 rs) herkkusieniä
1
ruukku basilikaa
2

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa (vetoisuus 3 litraa). Lisää sipulit ja sienet. Kuullota keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää soijarouhe, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää basilikanvarret, puolet basilikan lehdistä, tomaattimurska, vesi ja fondi pataan. Pätki spagetti joukkoon. Keitä bolognesea välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vetäytyä 5 minuuttia kannen alla.

2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
tummaa soijarouhetta
70 g
(1 tlk ) tomaattipyreetä
2 tl
sokeria
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
800 g
(2 tlk) tomaattimurskaa
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi
300 g
täysjyväspagettia
3

Viimeistele bolognese basilikan lehdillä. Ripottele annosten pinnalle vegaanista juustoraastetta.

1 dl
vegaanista juustoraastetta (Nurishh Gran Vegiano)
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.4.2023
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

367

1538

11,3 g

2,0 g

41,7 g

12,0 g

10,5 g

18,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli