Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkkusienisalaatti

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sekoita helppo ja nopea sienisalaatti herkkusienistä, persiljasta ja öljypohjaisesta kastikkeesta. Tarjoa herkkusienisalaatti esimerkiksi lisukkeena, leivän päällä tai buffetpöydässä.

Ainekset

300 g
Herkkusieniä
2 rkl
Sitruunanmehua
1 dl
Hienonnettua persiljaa

Kastike

1/2 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista ja leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sienet, sitruunamehu ja persilja kulhossa.

300 g
Herkkusieniä
2 rkl
Sitruunanmehua
1 dl
Hienonnettua persiljaa
2

Yhdistä kastikkeen ainekset. Lisää kastike kulhoon. Kääntele kastike sieniin ja anna sienisalaatin maustua viileässä noin ½ tuntia.

1 rkl
Omenaviinietikkaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1/4 tl
Suolaa
1/2 dl
Oliiviöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 3.2.2005
|
Muokattu: 6.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

76

318

7,7 g

1,0 g

0,2 g

0,8 g

1,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli