Ystävänpäiväkakku

Arvostele resepti
8 Palaa

30 min

Sydämenmuotoinen täytekakku on herkullinen yllätys ystäville. Pinnalla on reilusti punaisia marjoja, täytteenä raikasta sitruunatahnaa ja täyteläistä vaniljakiisseliä. Viimeistele ystävänpäiväkakku hauskalla kakkumurulla.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 kplvalmis kolmekerroksinen kakkupohja

Kakkumuru

2 dlkakkupohjaa (pohjan muotoilusta ylijäänyttä)
1/2 dlmantelirouhetta
1 rklmargariinia
1 tlsokeria

Täyte

2 dl(1 prk) vispikermaa
63 g(1 ps) vaniljakastikejauhetta
1 dlmaitoa
1 1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa

Kostutus

1/2 dlmaitoa

Pinnalle

200 gpunaisia pakastemarjoja (kotimaisia)
1 dlvettä
1/2 dlhyytelösokeria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa pahvista kakkupohjan kokoinen sydänmuotti. Laita muotti kakkupohjan päälle ja leikkaa veitsellä pohjat sydämen muotoisiksi. Säästä ylijääneet reunat kakkumurua varten.

    MääräAinesosa
    1 kplvalmis kolmekerroksinen kakkupohja
  2. 2

    Hienonna ylijäänyt kakkupohja pieniksi muruiksi esimerkiksi tehosekoittimella. Kuumenna rasva pannulla, laita kakkumuru, mantelirouhe ja sokeri pannulle. Paista 1–2 minuuttia, kunnes kakkumuru hieman ruskistuu. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 dlkakkupohjaa (pohjan muotoilusta ylijäänyttä)
    1 rklmargariinia
    1/2 dlmantelirouhetta
    1 tlsokeria
  3. 3

    Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon kulhossa. Kun seos on paksuuntunut, lisää joukkoon puolet kermavaahdosta.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    1 dlmaitoa
    63 g(1 ps) vaniljakastikejauhetta
  4. 4

    Laita alimmainen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta pohja maidolla. Levitä pinnalle ½ dl sitruunatahnaa ja sen päälle puolet vaniljatäytteestä. Laita päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja levitä pinnalle sitruunatahnaa ja loppu vaniljatäyte. Laita päälle viimeinen kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunatahna.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmaitoa
    1 1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa
  5. 5

    Levitä kakun reunoille ohut kerros kermavaahtoa ja paina kerman päälle kakkumurua koristeeksi. Laita loput vaahdosta pursotuspussiin. Asettele kakun pinnalle päälle jäiset pakastemarjat.

    MääräAinesosa
    200 gpunaisia pakastemarjoja (kotimaisia)
  6. 6

    Kuumenna vesi kattilassa ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kiehauta, kunnes seos kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Levitä kiille lusikalla tai sudilla marjojen pinnalle. Pursota loppu kermavaahto kakun reunoille.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    1/2 dlhyytelösokeria

Tarjoile ylijäänyt kakkumuru esimerkiksi juhla-aamiaisella aamiaisjogurtin kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä