Ystävänpäiväkakku
30 min

Nappaa talteen!
Sydämenmuotoinen täytekakku on herkullinen yllätys ystäville. Pinnalla on reilusti punaisia marjoja, täytteenä raikasta sitruunatahnaa ja täyteläistä vaniljakiisseliä. Viimeistele ystävänpäiväkakku hauskalla kakkumurulla.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 kpl | valmis kolmekerroksinen kakkupohja |
| Kakkumuru | |
| 2 dl | kakkupohjaa (pohjan muotoilusta ylijäänyttä) |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
| 1 rkl | margariinia |
| 1 tl | sokeria |
| Täyte | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 63 g | (1 ps) vaniljakastikejauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| Kostutus | |
| 1/2 dl | maitoa |
| Pinnalle | |
| 200 g | punaisia pakastemarjoja (kotimaisia) |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | hyytelösokeria |
- 1.
Leikkaa pahvista kakkupohjan kokoinen sydänmuotti. Laita muotti kakkupohjan päälle ja leikkaa veitsellä pohjat sydämen muotoisiksi. Säästä ylijääneet reunat kakkumurua varten.
- 2.
Hienonna ylijäänyt kakkupohja pieniksi muruiksi esimerkiksi tehosekoittimella. Kuumenna rasva pannulla, laita kakkumuru, mantelirouhe ja sokeri pannulle. Paista 1–2 minuuttia, kunnes kakkumuru hieman ruskistuu. Anna jäähtyä.
- 3.
Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon kulhossa. Kun seos on paksuuntunut, lisää joukkoon puolet kermavaahdosta.
- 4.
Laita alimmainen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta pohja maidolla. Levitä pinnalle ½ dl sitruunatahnaa ja sen päälle puolet vaniljatäytteestä. Laita päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja levitä pinnalle sitruunatahnaa ja loppu vaniljatäyte. Laita päälle viimeinen kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunatahna.
- 5.
Levitä kakun reunoille ohut kerros kermavaahtoa ja paina kerman päälle kakkumurua koristeeksi. Laita loput vaahdosta pursotuspussiin. Asettele kakun pinnalle päälle jäiset pakastemarjat.
- 6.
Kuumenna vesi kattilassa ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kiehauta, kunnes seos kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Levitä kiille lusikalla tai sudilla marjojen pinnalle. Pursota loppu kermavaahto kakun reunoille.
Ystävänpäiväkakku
Sydämenmuotoinen täytekakku on herkullinen yllätys ystäville. Pinnalla on reilusti punaisia marjoja, täytteenä raikasta sitruunatahnaa ja täyteläistä vaniljakiisseliä. Viimeistele ystävänpäiväkakku hauskalla kakkumurulla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 kpl | valmis kolmekerroksinen kakkupohja |
Kakkumuru | |
| 2 dl | kakkupohjaa (pohjan muotoilusta ylijäänyttä) |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
| 1 rkl | margariinia |
| 1 tl | sokeria |
Täyte | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 63 g | (1 ps) vaniljakastikejauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
Kostutus | |
| 1/2 dl | maitoa |
Pinnalle | |
| 200 g | punaisia pakastemarjoja (kotimaisia) |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | hyytelösokeria |
Valmistus
- 1
Leikkaa pahvista kakkupohjan kokoinen sydänmuotti. Laita muotti kakkupohjan päälle ja leikkaa veitsellä pohjat sydämen muotoisiksi. Säästä ylijääneet reunat kakkumurua varten.
Määrä Ainesosa 1 kpl valmis kolmekerroksinen kakkupohja - 2
Hienonna ylijäänyt kakkupohja pieniksi muruiksi esimerkiksi tehosekoittimella. Kuumenna rasva pannulla, laita kakkumuru, mantelirouhe ja sokeri pannulle. Paista 1–2 minuuttia, kunnes kakkumuru hieman ruskistuu. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 dl kakkupohjaa (pohjan muotoilusta ylijäänyttä) 1 rkl margariinia 1/2 dl mantelirouhetta 1 tl sokeria - 3
Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon kulhossa. Kun seos on paksuuntunut, lisää joukkoon puolet kermavaahdosta.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 1 dl maitoa 63 g (1 ps) vaniljakastikejauhetta - 4
Laita alimmainen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta pohja maidolla. Levitä pinnalle ½ dl sitruunatahnaa ja sen päälle puolet vaniljatäytteestä. Laita päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja levitä pinnalle sitruunatahnaa ja loppu vaniljatäyte. Laita päälle viimeinen kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunatahna.
Määrä Ainesosa 1/2 dl maitoa 1 1/2 dl lemon curd -sitruunatahnaa - 5
Levitä kakun reunoille ohut kerros kermavaahtoa ja paina kerman päälle kakkumurua koristeeksi. Laita loput vaahdosta pursotuspussiin. Asettele kakun pinnalle päälle jäiset pakastemarjat.
Määrä Ainesosa 200 g punaisia pakastemarjoja (kotimaisia) - 6
Kuumenna vesi kattilassa ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kiehauta, kunnes seos kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Levitä kiille lusikalla tai sudilla marjojen pinnalle. Pursota loppu kermavaahto kakun reunoille.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 1/2 dl hyytelösokeria
Tarjoile ylijäänyt kakkumuru esimerkiksi juhla-aamiaisella aamiaisjogurtin kera.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























