Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vihersalaatti ja aasialainen vinegretti

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Valmista maukas ja riittoisa salaatti vaikkapa juhlien seisovaan pöytään. Retiisit tuovat salaattiin väriä ja pähkinät rousketta. Aasialaisen vinegretin voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Ainekset

2 - 3 kpl
Erilaista ruukkusalaattia
250 g
Retiisejä
1 kpl
Kurkku
150 g
Cashewpähkinöitä

Aasialainen vinegretti

2 kpl
Limetin mehua
1 dl
Rypsiöljyä
3 rkl
Hienonnettua tuoretta inkivääriä
3 rkl
Soijaa
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
Silputtu valkosipulinkynsi
1 kpl
Tuore chili

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele salaatit ja kuivaa ne. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne. Huuhtele ja kuori kurkku. Halkaise kurkku ja koverra siemenet halutessasi pois lusikalla. Viipaloi kurkku ohueksi.

2 - 3 kpl
Erilaista ruukkusalaattia
250 g
Retiisejä
1 kpl
Kurkku
2

Paahda pähkinät kuivalla pannulla.

150 g
Cashewpähkinöitä
3

Yhdistä vinegretin ainekset.

1 kpl
Tuore chili
1 kpl
Silputtu valkosipulinkynsi
3 rkl
Hienonnettua tuoretta inkivääriä
2 rkl
Seesaminsiemeniä
2 rkl
Sokeria
3 rkl
Soijaa
1 dl
Rypsiöljyä
2 kpl
Limetin mehua
4

Annostele salaattivadille kerroksittain salaattia, retiisiä, kurkkua ja pähkinöitä. Kaada päälle vinegretti.

Vinkki: Vinegretin voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 19.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

210

877

19,2 g

1,3 g

4,5 g

4,0 g

3,5 g

3,4 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Hienonnettua tuoretta inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli