Välimeren porsaanfilee

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gporsaan sisäfileetä
1 tlpihvimaustetta
1 tlsuolaa

Yrtti-siemenseos

1 dlhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
3 rklparmesaaniraastetta
2 rklauringonkukansiemeniä
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplsitruunan raastettu kuori
2 rkloliiviöjyä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Ruskista fileen pinta öljytilkassa kuumalla paistinpannulla. Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan paistomittari. Siirrä filee uunivuokaan ja laita uunin alatasolle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 68–70 astetta.

    Ripottele mausteet uunivuokaan ja kääntele filee mausteseoksessa. Peitä vuoka foliolla. Vetäytymisen aikana sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. Jauha yrtti-siemenseoksen ainekset teholeikkurissa. Leikkaa filee tarjolle ja ripottele päälle yrtti-siemenseosta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Pihvimaustetta, 1 tl Suolaa, 3 rkl Parmesaaniraastetta, Valkosipulinkynsi, Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä