Vadelmaiset blondies-palat
15 min

Nappaa talteen!
Blondies-palat ovat vaalea versio suklaisista brownies-leivoksista. Raikkautta tälle leivonnaiselle antavat vadelmat ja valkosuklaa.
| 200 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| vaniljasokeria | |
| 1 kpl | (luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | rouhittuja pähkinöitä tai manteleita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 3/10 tl | suolaa |
| 100 g | vaaleaa leivontasuklaata tai valkosuklaata |
| 1 kpl | pakastevadelmia (200 g) |
- 1.
Vatkaa rasva ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuori ja kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.
- 2.
Yhdistä pähkinät, jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele ne taikinaan, älä enää vatkaa. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan. Lisää lopuksi jäiset pakastevadelmat.
- 3.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun neliönmalliseen tai pyöreään uunivuokaan (n. 20 x 20 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä. Blondies saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Vadelmaiset blondies-palat
Blondies-palat ovat vaalea versio suklaisista brownies-leivoksista. Raikkautta tälle leivonnaiselle antavat vadelmat ja valkosuklaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| vaniljasokeria | |
| 1 kpl | (luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | rouhittuja pähkinöitä tai manteleita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 3/10 tl | suolaa |
| 100 g | vaaleaa leivontasuklaata tai valkosuklaata |
| 1 kpl | pakastevadelmia (200 g) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vatkaa rasva ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuori ja kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia vaniljasokeria 1 dl sokeria 1 1/2 dl fariinisokeria 1 kpl (luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori 3 kpl kananmunaa - 2
Yhdistä pähkinät, jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele ne taikinaan, älä enää vatkaa. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan. Lisää lopuksi jäiset pakastevadelmat.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita 4 dl vehnäjauhoja 1 1/2 tl leivinjauhetta 3/10 tl suolaa 100 g vaaleaa leivontasuklaata tai valkosuklaata 1 kpl pakastevadelmia (200 g) - 3
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun neliönmalliseen tai pyöreään uunivuokaan (n. 20 x 20 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä. Blondies saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Vinkki! Leivo nämä jo edellisenä päivänä, jolloin maut syvenevät vetäytyessään.
Ravintosisältö
321
Energiaa kcal
1344
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,4 g
Hiilihydraatteja
17,2 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
321
Energiaa kcal
1344
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,4 g
Hiilihydraatteja
17,2 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vaniljasokeria, (luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori, 0,3 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























