Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuulihatut

Fork and knife
35 Annosta
Fork and knife
35 Annosta
Tuulihatut ovat lastenjuhlien ja perinteikkäiden juhlapöytien kestosuosikki resepti. Juhlapöydästä tuttujen tuulihattujen sisälle sopivat suolaiset ja makeat täytteet.

Ainekset

125 g
Voita tai margariinia
2 1/2 dl
Vettä
Suolaa
2 tl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
4 kpl
Kananmunaa

Makea täyte

2 kpl
(à 200 g) sitruuna- tai vaniljarahkaa
1/2 dl
Vadelmahilloa

Suolainen täyte

2 kpl
Piparjuurituorejuustoa
200 g
Graavilohta
1 kpl
Ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Nosta kattila syrjään.

2

Lisää suola ja sokeri sekä kaikki jauhot kerralla seokseen. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos on imeytynyt jauhoihin.

3

Kuumenna seosta uudelleen ja sekoita samalla puuhaarukalla, kunnes taikina irtoaa pohjasta ja reunoilta. Nosta jäähtymään hetkeksi.

4

Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten jokaisen munan jälkeen.

5

Nosta tai pursota taikinasta teelusikan kokoisia nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana.

6

Halkaise tuulihatut. Pursota tai asettele täyte sisään.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.10.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.