Tomaattibruschettat

Italialaiset klassikkoleivät bruschettat maistuvat ilta- tai alkupalaksi. Hyödynnä edellispäiväiset leipäviipaleet ja täytä ne tomaatti-valkosipuliseoksella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpledellispäiväistä hiivaleipää
1 rklöljyä

Tomaattiseos

250 gkirsikkatomaatteja
8 - 10 kplbasilikanlehteä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
suolaa
sokeria
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Pilko tomaatit neljään osaan ja pane kulhoon. Lisää sekaan silputtu basilika ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta kevyesti suolalla ja sokerilla. Kääntele sekaan öljy.

    Paista leipäviipaleet rapeiksi öljyssä. Lusikoi päälle tomaattiseos ja pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Ravintosisältö

154

Energiaa kcal

643

Energiaa kj

10,8 g

Rasvaa

1,5 g

Tyydyttynyttä rasvaa

11,3 g

Hiilihydraatteja

2,3 g

Sokereita

1,5 g

Kuituja

2,0 g

Proteiinia

0,2 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Basilikanlehteä, Valkosipulinkynsi, Suolaa, Sokeria, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä