Texmex-nyhtöpossu

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja

Kola, tacomauste ja chilitahna ovat mehevän ja tulisen nyhtöpossun salaisuus. Tarjoa nyhtöpossua tortillojen tai pitaleipien sekä kasvisten kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gporsaan kassleria

Keitinliemi

5 dlcola-juomaa
5 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
1 dlketsuppia
3 rkltaco-mausteseosta

Makuliemi

1 1/2 - 2 dlkeitinlientä
1 dlcola-juomaa
2 rklruokokidesokeria
2 rklsoijakastiketta
1 rkltaco-mausteseosta
1 tlsambal-oelek -chilitahnaa

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta keitinliemen ainekset. Lisää lihapala ja keitä kaksi tuntia. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun. Kääri vielä folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä kunnolla. Säästä osa keitinliemestä makulientä varten.

  2. 2

    Keitä makuliemen aineksia 5 minuuttia.

  3. 3

    Grillaa lihan pintaan kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta liha leikkuulaudalle ja revi kahden haarukan avulla riekaleiksi. Siirrä lihat lämpimän makuliemen joukkoon. Tarjoa esim. tortillojen tai pitaleipien ja kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 3 rkl Taco-mausteseosta, 1,5 - 2 dl Keitinlientä, 1 rkl Taco-mausteseosta, 1 tl Sambal-oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä