Täytetyt hiillosperunat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplkeskikokoista jauhoista perunaa (esim. rosamunda)

Täyte

100 gtuoreita herkkusieniä
1 kplkevätsipuli
2 dlkermaviiliä
2 rklmajoneesia
1/2 dltuoretta silputtua ruohosipulia tai tilliä
ripaus musta- tai sitruunapippuria

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat huolella ja kääri ne kaksinkertaiseen alumiinifolioon. Pane perunat hiillokseen kypsymään. Aikaa kuluu noin 45 minuuttia perunoiden koosta ja hiilloksesta riippuen. Pieni herkkusienet, kuori ja hienonna sipulin vaalea osa ja kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä herkkusienipalat, silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhoon sieniseos ja loput täytteen aineista. Viillä ristiviillot kypsien perunoiden pintaan ja purista sisustaa hiukan ulos. Nostele täytettä perunoiden päälle ja nauti heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä