Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaaleivokset

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa

Ainekset

175 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Munaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Vettä

Maitosuklaakreemi

200 g
Maitosuklaata
1 kpl
(250g) mascarponejuustoa
2 rkl
Tomusokeria
50 g
Margariinia

Kuorrutus

100 g
Tummaa suklaata
3/4 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin, siivilöi ja sekoita veden kanssa vuorotellen taikinaan.

Vuoraa leivinpaperilla noin 18 x 26 cm:n uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä siihen ei tartu taikinaa.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjalle. Nosta päälle toinen kakkulevy.

Valmista kuorrutus. Paloittele tumma suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä syrjään. Sekoita joukkoon suklaapalat ja margariini. Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna tekeytyä vähintään tunti jääkaapissa. Leikkaa annospaloiksi.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

426

1782

25,0 g

9,8 g

42,6 g

32,3 g

1,8 g

6,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli