Sonjan lammaskaali

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
150 gpekonia tai palvikylkeä
500 - 600 glampaan keittolihaa, lapaa, rintaa tms.
3 kplporkkanaa
1 - 2 kplsipulia
1 lvettä
10 - 15 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
2 tlsuolaa
1 kplkeräkaali
2 - 3 kplvarsisellerin vartta
2 dllanttukuutioita
2 rklsiirappia
3 - 6 kplvalkosipulin kynttä
1 kplnippu meiramia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa pekoni kuutioiksi ja liha mahdollisuuksien mukaan pienemmiksi paloiksi. Ota iso kattila ja ruskista sen pohjalla pekonikuutiot ja liha. Lisää kuoritut ja viipaloidut porkkanat ja sipulit. Laita kattilan päälle kansi, alenna lämpöä ja hauduta 5-10 minuuttia. Sekoita välillä.Lisää vesi, pippurit ja laakerinlehti. Keitä, kunnes lammas on kypsää - noin 40 minuuttia. Mausta liemi loppuvaiheessa suolalla ja lisää joukkoon puolet kuutioidusta keräkaalista. Nosta pois ne lampaanlihapalat, joista haluat poistaa luut tai jotka haluat pienemmiksi paloiksi. Jäähdytä nämä lihat.Lisää keittoon loput kaalista, suikaloidut sellerinvarret ja hyvin pieniksi kuutioidut lantut. Kuumenna ja keitä edelleen.Lisää perkaamasi lampaanlihapalat ja jatka keittämistä. Mausta keitto hiukan makeaksi siirapilla. Lisää suikaloidut valkosipulinkynnet.Keitä, kunnes keitto on muhevaa, mehevää ja pehmeää.Silppua ennen tarjoamista joukkoon runsaasti tuoretta meiramia. Nyt sitä saa. Tarjoa sellaisenaan tai smetanan kera ja tummaa leipää lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä