0 arviota

Sitruunarahkapitko

0 0.0 1 pulla, rahka
  • Sitruunarahkapitko

Ainekset

2 kappaletta
2,5 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
0,5 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoja
100 g
margariinia
1 prk
(250 g) sitruunarahkaa
Pinnalle
1
kananmuna voiteluun
0,5 dl
raesokeria

Ohjeet

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja pehmeä margariini taikinaan. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi noin 25 x 35 cm:n kokoisiksi levyiksi.Nosta ensin yksi levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä levyn keskelle noin 8 cm:n leveydelle rahkaa. Leikkaa taikinapyörällä reunat noin 2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet rahkatäytteen päälle vierekkäin niin, että täytettä jää keskelle näkyviin. Tee samoin toinen pitko. Anna pitkojen kohota 20 minuuttia. Voitele taikinareunat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoja 200-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Jälkiruoat
  • Leivonnaiset
  • Edullinen
Ruokatyypit
  • Makeat leivonnaiset

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Kappale
Resepti
Hiilihydraatteja
240 g
481 g
Proteiinia
34 g
68 g
Rasvaa
38 g
75 g
Kuitua
10 g
19 g
Energiaa kJ
6 062
12125
Energiaa kcal
1 449
2898
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit