Sitruunarahkapitko

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Raikas sitruunarahkapitko on helppo ja edullinen valmistaa. Nauti tuoreena kahvin tai teen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
7 - 8 dlvehnäjauhoja
100 gmargariinia
200 g(1 prk) sitruunarahkaa

Pinnalle

1 kplkananmuna voiteluun
1/2 dlraesokeria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja pehmeä margariini taikinaan. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi noin 25 x 35 cm:n kokoisiksi levyiksi.Nosta ensin yksi levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä levyn keskelle noin 8 cm:n leveydelle rahkaa. Leikkaa taikinapyörällä reunat noin 2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet rahkatäytteen päälle vierekkäin niin, että täytettä jää keskelle näkyviin. Tee samoin toinen pitko. Anna pitkojen kohota 20 minuuttia. Voitele taikinareunat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoja 200-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä