Kuohkeat sitruunamuffinit

Helpot sitruunamuffinssit

timer-icon40 min  (josta 10 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Helpot sitruunamuffinit syntyvät hetkessä ja helposti vain sekoittamalla taikinan ainekset keskenään. Sitruunarahka antaa taikinalle ihanasti kuohkeutta ja mehevyyttä.

Ainekset

100 g
voita tai margariinia
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 dl
sokeria
200 g
sitruunarahkaa
2 kpl
kananmunaa

Pinnalle

125 g
(1 tuubi) sokerikuorrutetetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

100 g
voita tai margariinia
2

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää rahka, kananmunat ja rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

4 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 dl
sokeria
200 g
sitruunarahkaa
2 kpl
kananmunaa
3

Levitä muffinivuoat leivinpaperoidulle pellille. Jos vuoat ovat ohuita, aseta kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikina kahdella ruokalusikalla vuokiin.

125 g
(1 tuubi) sokerikuorrutetetta
4

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä muffinit paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos ne alkavat tummua.

5

Anna jäähtyä. Pursota pinnalle sokerikuorrutetta ja anna kuorrutuksen jähmettyä.

125 g
(1 tuubi) sokerikuorrutetetta
Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 22.9.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

876

6,8 g

4,1 g

32,5 g

20,4 g

0,6 g

3,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli