Sitruunaleivokset
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keväisen sitruunapiirakan täytteenä maistuu aprikoosimarmeladi. Lopuksi piirakka kuorrutetaan, koristellaan suklaaraidoin ja leikataan pieniksi sitruunaleivospaloiksi.
| 200 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhoja |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| Väliin | |
|---|---|
| 2 dl | aprikoosimarmeladia |
| Pinnalle | |
| 240 g | (4 dl) tomusokeria |
| 4 rkl | sitruunamehua |
| 50 g | tummaa suklaata |
- 1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten.
- 2.
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita ne rasvavaahtoon sitruunan kuoren kanssa.
- 3.
Levitä taikina noin 25 x 35 cm:n levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje paperin reunat tueksi esim. nuppineuloilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta jäähtymään.
- 4.
Leikkaa levy kahteen osaan. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle.
- 5.
Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Levitä jäähtyneen piirakan päälle sokerikuorrute. Kaada suklaa pakastepussiin, leikkaa kulmaan aukko ja pursota välittömästi raidoiksi kuorrutteen päälle. Vedä cocktailtikulla marmorointiraidat. Anna piirakan vetäytyä ennen leikkaamista.
Sitruunaleivokset
Keväisen sitruunapiirakan täytteenä maistuu aprikoosimarmeladi. Lopuksi piirakka kuorrutetaan, koristellaan suklaaraidoin ja leikataan pieniksi sitruunaleivospaloiksi.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhoja |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
Väliin | |
| 2 dl | aprikoosimarmeladia |
Pinnalle | |
| 240 g | (4 dl) tomusokeria |
| 4 rkl | sitruunamehua |
| 50 g | tummaa suklaata |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 1 dl sokeria 1 kpl kananmuna - 2
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita ne rasvavaahtoon sitruunan kuoren kanssa.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhoja 1 kpl sitruunan raastettu kuori - 3
Levitä taikina noin 25 x 35 cm:n levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje paperin reunat tueksi esim. nuppineuloilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta jäähtymään.
- 4
Leikkaa levy kahteen osaan. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl aprikoosimarmeladia - 5
Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Levitä jäähtyneen piirakan päälle sokerikuorrute. Kaada suklaa pakastepussiin, leikkaa kulmaan aukko ja pursota välittömästi raidoiksi kuorrutteen päälle. Vedä cocktailtikulla marmorointiraidat. Anna piirakan vetäytyä ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 50 g tummaa suklaata 4 rkl sitruunamehua 240 g (4 dl) tomusokeria
Ravintosisältö
451
Energiaa kcal
1885
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
7,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,5 g
Hiilihydraatteja
46,2 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
451
Energiaa kcal
1885
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
7,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,5 g
Hiilihydraatteja
46,2 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























