Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaleivokset

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Keväisen sitruunapiirakan täytteenä maistuu aprikoosimarmeladi. Lopuksi piirakka kuorrutetaan, koristellaan suklaaraidoin ja leikataan pieniksi sitruunaleivospaloiksi.

Ainekset

200 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhoja
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori

Väliin

2 dl
Aprikoosimarmeladia

Pinnalle

240 g
(4 dl) Tomusokeria
4 rkl
Sitruunamehua
50 g
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten.

200 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita ne rasvavaahtoon sitruunan kuoren kanssa.

4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhoja
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3

Levitä taikina noin 25 x 35 cm:n levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje paperin reunat tueksi esim. nuppineuloilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta jäähtymään.

4

Leikkaa levy kahteen osaan. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle.

2 dl
Aprikoosimarmeladia
5

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Levitä jäähtyneen piirakan päälle sokerikuorrute. Kaada suklaa pakastepussiin, leikkaa kulmaan aukko ja pursota välittömästi raidoiksi kuorrutteen päälle. Vedä cocktailtikulla marmorointiraidat. Anna piirakan vetäytyä ennen leikkaamista.

50 g
Tummaa suklaata
4 rkl
Sitruunamehua
240 g
(4 dl) Tomusokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

451

1885

18,5 g

7,2 g

65,5 g

46,2 g

1,4 g

4,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli