Sitruuna-salmiakkitiikerikakku

arvosana5/5

(2)arviota
20 Palaa

Tiikerikakku on monen kahvipöydän vakioherkku. Testaa perinteistä tiikerikakkua uudella twistillä ja valmista sille sitruuna-salmiakkiraidat.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gleivontamargariinia
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 rklvaniljasokeria
1 kplsitruunan raastettu kuori
4 tlsitruunamehua
50 gturkinpippureita
3 rklkuohukermaa
1 rklkaakaojauhetta

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja -mehu. Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepussiin ja murskaa kaulimella.

    Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon. Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi vaalea taikinakerros.

    Paista 175-asteisessa uunin alatasolla 50–55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä