Auringonkukkasämpylät

Näissä sämpylöissä maistuvat auringonkukansiemenet. Vaivaa rouhitut siemenet taikinan joukkoon.

Ainekset (24 annosta)

MääräAinesosa
5 dlmaitoa tai soijajuomaa
2 tlsuolaa
1/2 dlsiirappia
50 ghiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
4 dlruisjauhoja
6 dlvehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 dlrouhittuja auringonkukansiemeniä
1 dlsulatettua margariinia tai öljyä

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi tai hiukan lämpimämmäksi, jos käytät kuivahiivaa. Sekoita maitoon suola, siirappi ja murennettu hiiva. Lisää nesteeseen ruisjauhot sekä vehnäjauhoja niin paljon, että saat kimmoisan taikinan. Lisää rasva sekä tarvittaessa vielä hiukan jauhoja. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Vaivaa joukkoon rouhitut siemenet. Muotoile taikina pariksi tangoksi ja jaa ne yhteensä 24 osaan. Muotoile palat pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota niitä leivinpaperilla peitetyllä pellillä liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jos haluat pinnalle siemeniä, voitele sämpylät munalla ja sirottele pintaan siemenet ennen paistamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä