Runeberginkakku

Arvostele resepti
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Leivo perinteiset runebergintortut modernisti kakkuna, josta riittää herkuteltavaa isollekin porukalle. Kostuta runeberginkakku meheväksi ja koristele raikkaalla otteella, mutta tutuilla mauilla eli pomadalla ja vadelmahillolla.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 dlpiparimuruja
1 dlkorppujauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
1 1/2 dlmaitoa

Kostutus

3/4 dlvettä
2 rklsokeria
1 tlrommiaromia

Kuorrutus

1 dltomusokeria
3 tlvettä

Lisäksi

1 dlvadelmahilloa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi neste.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 dlpiparimuruja
    1 dlkorppujauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlkardemummaa
    1 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (halkaisija 20–22 cm) vuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

  3. 3

    Valmista kostutusliemi. Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Lisää halutessasi rommiaromi. Kostuta kakku hieman jäähtyneellä liemellä. Anna vetäytyä ja maustua pari tuntia.

    MääräAinesosa
    3/4 dlvettä
    2 rklsokeria
    1 tlrommiaromia
  4. 4

    Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Koristele kakun pinta sokerivesikuorrutteella ja vadelmahillolla.

    MääräAinesosa
    1 dltomusokeria
    3 tlvettä
    1 dlvadelmahilloa

Voit leipoa ja kostuttaa kakun jo pari päivää etukäteen. Koristele se kuitenkin vasta tarjoamispäivänä. Kostutukseen sopii myös liemi, jossa on 1/2 dl vettä ja 1/2 dl punssia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Piparimuruja, 1 tl kardemummaa, 1 tl rommiaromia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä