3 arviota

Runebergin kakku

3 0,0 0 kahvikakku, piparkakku, runeberg, runebergintorttu
  • Runebergin kakku

Ainekset

10 annosta
200 g
margariinia
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
keksin- tai piparinmuruja
1 dl
korppujauhoja
2 tl
leiinjauhetta
0,5 tl
manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1,5 dl
maitoa tai omenamehua
Kostutus:
1 dl
vettä
0,5 tl
manteliaromia tai 2 rkl punssia
Pinnalle:
1 - 2 dl
vadelmahilloa
Kuorrutus:
1 dl
tomusokeria
0,5 rkl
vettä

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Jälkiruoat
  • Leivonnaiset
Ruokatyypit
  • Makeat leivonnaiset

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
45 g
453 g
Proteiinia
5 g
47 g
Rasvaa
19 g
186 g
Kuitua
1 g
13 g
Energiaa kJ
1 540
15402
Energiaa kcal
368
3681
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit