Rukiinen herukkavispipuuro

Nappaa talteen!
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | pakastemustaherukoita (200 g) |
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | ruokokidesokeria |
- 1.
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon herukat. Keitä muutama minuutti. Vatkaa joukkoon ruisjauhot. Nosta kattila syrjään. Vatkaa joukkoon sokeri ja nosta jäähtymään. Jäähdyttämistä voit nopeuttaa nostamalla kattilan kylmällä vedellä täytettyyn astiaan. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | pakastemustaherukoita (200 g) |
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | ruokokidesokeria |
Valmistus
- 1
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon herukat. Keitä muutama minuutti. Vatkaa joukkoon ruisjauhot. Nosta kattila syrjään. Vatkaa joukkoon sokeri ja nosta jäähtymään. Jäähdyttämistä voit nopeuttaa nostamalla kattilan kylmällä vedellä täytettyyn astiaan. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi.
Ravintosisältö
121
Energiaa kcal
507
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
121
Energiaa kcal
507
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























