Raparperipiirakka

arvosana4/5

(9)arviota
10 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Leivo raparpereista vastustamattoman hyvänmakuinen raparperimurupiirakka. Perinteinen, raparperisoseella mehevöitetty piirakka saa mukavan maun kanelista ja inkivääristä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
300 graparperia
1 dlsokeria
1/4 dlvettä

Pohja

3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/2 tljauhettua inkivääriä
1 1/2 dlsokeria
150 gmargariinia
1 kplkananmuna

Lisäksi

1 rkltomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja paloittele raparperit. Laita vesi, raparperit ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta raparperit pehmeiksi välillä sekoittaen. Anna hillokkeen jäähtyä sen aikaa, kun teet taikinan.

    MääräAinesosa
    300 graparperia
    1 dlsokeria
    1/4 dlvettä
  2. 2

    Sekoita jauhoihin sokeri, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Paloittele margariini jauhoseokseen ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
    1/2 tljauhettua inkivääriä
    150 gmargariinia
  3. 3

    Ota 1/4 taikinasta erikseen. Sekoita kananmuna jäljelle jääneeseen taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä raparperihilloke päälle. Murustele toinen taikina pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa piirakka paloiksi.

    MääräAinesosa
    1 rkltomusokeria

Ennen kuin voit käyttää tätä sisältöä, sinun on hyväksyttävä kaikki evästeet

Vinkki: Tarjoa piirakan kanssa sokerilla maustettua vaahdotettua kauravalmistetta.

Ravintosisältö

261

Energiaa kcal

1093

Energiaa kj

9,8 g

Rasvaa

2,5 g

Tyydyttynyttä rasvaa

38,8 g

Hiilihydraatteja

24,4 g

Sokereita

1,1 g

Kuituja

3,2 g

Proteiinia

0,3 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 dl vettä, 1 tl kanelia, 0.5 tl jauhettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
23.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä