Quiche lorraine
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Quiche lorraine on klassinen ranskalainen piirakka, jossa on herkullisen runsaasti kinkkua ja juustoa. Tarjoa tämä mehevä ranskalainen kinkku-juustopiirakka vaikkapa iltaruoaksi raikkaan salaatin kanssa.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
| Täyte | |
| 350 g | palvikinkkua |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | kermaa |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Nypi kylmä voi, jauhot ja suola muruiksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 2.
Leikkaa kinkku kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen. Lisää kinkku pannulle ja kuumenna sekoitellen hetken aikaa.
- 3.
Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet kulhossa keskenään.
- 4.
Levitä kinkku-sipuliseos piirakkapohjalle ja kaada päälle kermaseos. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Quiche lorraine on klassinen ranskalainen piirakka, jossa on herkullisen runsaasti kinkkua ja juustoa. Tarjoa tämä mehevä ranskalainen kinkku-juustopiirakka vaikkapa iltaruoaksi raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
Täyte | |
| 350 g | palvikinkkua |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | kermaa |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi kylmä voi, jauhot ja suola muruiksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 100 g voita 3 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 dl vettä - 2
Leikkaa kinkku kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen. Lisää kinkku pannulle ja kuumenna sekoitellen hetken aikaa.
Määrä Ainesosa 350 g palvikinkkua 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä - 3
Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet kulhossa keskenään.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 3 dl kermaa 150 g (1 ps) emmentaljuustoraastetta 1 tl timjamia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Levitä kinkku-sipuliseos piirakkapohjalle ja kaada päälle kermaseos. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Täytteeseen ei tarvitse lisätä suolaa, koska kinkku ja juustoraaste ovat suolaisia.
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1476
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1476
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























