Puolukka-kinuskipullat

Arvostele resepti
18 Kappaletta

Herkkupullassa on pakastepuolukoita ja kinuskikastiketta. Mantelilastut koristavat pullan ja viimeistelevät maun.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
1 kplkuivahiivaa
1 tlsuolaa
1 dlsokeria
8 dlvehnäjauhoja
50 gmargariinia

Täyte:

1 1/2 dlkinuskikastiketta
2 dlpakastepuolukoita

Päällys:

100 gmargariinia
1 dlsokeria
2 rklmaitoa
2 rklvehnäjauhoja
2 dlmantelilastuja

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45-senttistä levyä. Levitä niiden päälle kinuskikastiketta ja puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 17.11.2025

Samankaltaisia reseptejä