Punainen kaalikeitto

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
400 gpunakaalia
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
3 kplkeskikokoista etikkapunajuurta
1 rklöljyä
20 gtuoretta inkivääriä
1 rklpunaviinietikkaa
7 dlkasvislientä
1 kpllaakerinlehti
1 rklsokeria
1 tltimjami
suolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

piparjuurituorejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kaali, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi tai raasta punajuuret. Kuullota kasvikset ja raastettu inkivääri öljyssä kattilassa. Lisää etikka, kasvisliemi, laakerinlehti, sokeri ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunti. Poista laakerinlehti ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarjoile piparjuurituorejuuston kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 20 g tuoretta inkivääriä, Laakerinlehti, 1 tl Timjami, 0.5 tl Suolaa, 0.25 tl mustapippuria rouhittuna, Piparjuurituorejuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä