Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Prinsessan luumukakku

Prinsessan luumukakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Lumoa läheisesi lumenvalkoisella prinsessakakulla, jonka täytteenä on kuohkeaa vaniljarahkaa ja luumumarmeladia. Mehevän kakkupohjan makusalaisuus on ripaus piparkakkumaustetta.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
piparkakkumaustetta

Täyte

5 kpl
liivatelehteä
4 dl
kuohukermaa
400 g
(2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa
1/2 dl
tomusokeria
3 rkl
sitruunamehua
290 g
(1 prk) luumumarmeladia

Kostutus

1 1/2 dl
maitoa
2 tl
vaniljasokeria

Lisäksi

1 rkl
sokeria (leivinpaperille)
1 dl
kuohukermaa
250 g
(1 pkt) sokerimassaa
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
piparkakkumaustetta
1 rkl
sokeria (leivinpaperille)
2

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, sokeri ja kermavaahto. Kuumenna mehu kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen ja valuta seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahka-kermaseokseen.

5 kpl
liivatelehteä
4 dl
kuohukermaa
1/2 dl
tomusokeria
400 g
(2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa
3 rkl
sitruunamehua
3

Leikkaa torttulevystä kulhon pohjan kokoinen pieni ympyrä. Leikkaa kaksi hieman isompaa ympyrää. Neljäs kakkukerros kootaan reunapaloista.

4

Vuoraa kulho (vetoisuus noin 2 ½ l) kelmulla. Laita pienin kakkulevy kulhon pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä marmeladia ja täytettä päälle. Lado seuraavat kerrokset samoin ja kokoa päällimmäinen kerros kakkulevyn reunapaloista. Kostuta. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

290 g
(1 prk) luumumarmeladia
2 tl
vaniljasokeria
1 1/2 dl
maitoa
5

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota 1 dl kermaa ja levitä kermavaahto kakun pinnalle.

1 dl
kuohukermaa
6

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla levyksi ja nosta kaulimen avulla kakulle. Siisti reuna veisellä ja tee lopusta sokerimassasta muotilla koristeita kakun päälle.

250 g
(1 pkt) sokerimassaa
tomusokeria

Vinkki: Sokerimassa vettyy helposti kermavaahdon päällä, joten kuorruta kakku sokerimassalla vasta vähän ennen tarjoilua. Kestävämmän sokermassakuorrutuksen saat levittämällä kermavaahdon tilalla kakun pintaan voikreemiä.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 23.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

717

3003

38,6 g

19,8 g

74,4 g

63,0 g

1,3 g

16,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl piparkakkumaustetta,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli