Pikainen jauhelihapata

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Helppo jauhelihapata on arjen pelastus! Jauhelihan lisäksi pataan uppoaa punaisia linssejä. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden, pastan tai riisin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 kplporkkana
1 kplpunasipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
1 rkljauhelihamausteseosta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 dlpunaisia linssejä
2 dlvettä
200 gpaseerattuja tomaatteja

Pinnalle

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauhelihamauste. Lisää porkkana ja sipulit ja kääntele hetki kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää jauheliha ja kääntele kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    1 kplpunasipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    1 rkljauhelihamausteseosta
    400 gjauhelihaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Huuhtele linssit ja lisää jauhelihaseokseen veden ja tomaatin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pinnalle persiljaa.

    MääräAinesosa
    1 dlpunaisia linssejä
    2 dlvettä
    200 gpaseerattuja tomaatteja
    persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä