0 arviota

Perinteinen kaalipata

0 0,0 0 keräkaali, lammas, pata
  • Perinteinen kaalipata

Ainekset

6 annosta
600 g
lampaan keittolihakuutioita
2 rkl
voita tai öljyä
2 tl
suolaa
rouhittua valkopippuria
1,2 kg
valkokaalia
1
sipuli
2
porkkanaa
0,5
lanttua
0,5 dl
siirappia
1
laakerinlehti
3 dl
lihalientä
persiljasilppua pinnalle

Ohjeet

Ruskista lampaanlihat voissa pannulla ruskeiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta lihat syrjään. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkanat ja lanttu reiluiksi paloiksi. Kuullota pannulla sipuleita sekä porkkana- ja lanttukuutioita. Nostele pataan kerroksittain kaalia, lihapaloja sekä kasviksia. Lisää mausteeksi siirappia ja laakerinlehti. Kaada lopuksi päälle kuuma lihaliemi. Kypsennä pataa ensin 200 asteessa 1/2 tuntia ja laske sitten lämpötilaa 150 asteeseen anna hautua kannen alla vielä 1 1/2 tuntia. Ripottele pinnalle lopuksi runsaasti persiljasilppua.

Reseptitiedot
Ruokavalio
  • Munaton
Ruokalajit
  • Pääruoat
Pääruoka-aine
  • Lammas

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
21 g
126 g
Proteiinia
21 g
127 g
Rasvaa
24 g
142 g
Kuitua
5 g
32 g
Energiaa kJ
1 600
9597
Energiaa kcal
382
2294
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit