Pepperonilasagne

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pepperonilasagne on mehukas klassikko, johon saa uutta potkua juustosta ja pepperonilla maustetusta jauhelihakastikkeesta. Vaivannäkö palkitaan herkullisella lopputuloksella!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Pepperoni-jauhelihakastike

1 kplsipuli
400 gjauhelihaa
60 gpepperoniviipaleita
400 gtomaattimurskaa
1/2 dlvettä
2 rkltomaattisosetta
1 rklpunaviinietikkaa
1 rklfariinisokeria
1 tloregano
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Juustokastike

3 rklmargariinia
4 rklvehnäjauhoa
7 dlmaitoa
75 gtexmex-juustoraastetta

Pinnalle

40 gpepperoniviipaleita
75 gtexmex-juustoraastetta

Lisäksi

9 kpllasagnelevyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda pannulla jauheliha. Lisää sipuli. Saksi joukkoon pepperoniviipaleet.
    1

    Kuori ja hienonna sipuli. Paahda pannulla jauheliha. Lisää sipuli. Saksi joukkoon pepperoniviipaleet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 gjauhelihaa
    60 gpepperoniviipaleita
  2. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Lisää tomaattisose, punaviinietikka sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.
    2

    Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Lisää tomaattisose, punaviinietikka sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.

    MääräAinesosa
    400 gtomaattimurskaa
    1/2 dlvettä
    2 rkltomaattisosetta
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 rklfariinisokeria
    1 tloregano
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon osa juustoraasteesta.
    3

    Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon juustoraaste.

    MääräAinesosa
    3 rklmargariinia
    4 rklvehnäjauhoa
    7 dlmaitoa
    75 gtexmex-juustoraastetta
  4. Nostele lasagnevuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastiketta ja 1/4 juustokastiketta.
    4

    Nostele lasagnevuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastiketta ja 1/4 juustokastiketta.

  5. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Toista kaksi samanlaista kerrosta.
    5

    Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Toista kaksi samanlaista kerrosta.

    MääräAinesosa
    9 kpllasagnelevyä
  6. Valuta pinnalle loppu jauheliha- ja juustokastike. Aseta päälle pepperoniviipaleet ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.
    6

    Valuta pinnalle loppu jauheliha- ja juustokastike. Aseta päälle pepperoniviipaleet ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    40 gpepperoniviipaleita
    75 gtexmex-juustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä