Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pashakääretorttu

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Persikkakääretorttu on modernin pöydän pääsiäispasha. Pääsiäisen pashatortussa maistuvat nimittäin rahka, pähkinät ja rusinat – perinteisen pashan maut. Nopea ja helppo kääretorttu syntyy alle puolessa tunnissa, mutta anna sen maustua jääkaapissa tunti ennen herkuttelua.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

2 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
50 g
(1 ps) kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattomia)
1/2 dl
Rusinoita
230 g
(1 tlk) persikanpuolikkaita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää rahka. Ota rahkaseosta koristelua varten noin 1 dl eri astiaan ja laita se jääkaappiin odottamaan. Rouhi pähkinät ja säästä niistä osa koristeluun. Sekoita loput pähkinät ja rusinat rahkaseokseen.

2 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
50 g
(1 ps) kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattomia)
1/2 dl
Rusinoita
3

Levitä rahkaseos torttulevylle. Valuta ja viipaloi persikat. Säästä viipaleita koristeluun. Levitä loput persikkaviipaleet torttulevyn pitkälle reunalle ja kääri levy rullalle pitkältä sivulta aloittaen.

230 g
(1 tlk) persikanpuolikkaita
4

Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti. Levitä sitten loppu rahkaseos pinnalle. Koristele persikkaviipaleilla ja rouhituilla pähkinöillä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

286

1199

12,7 g

6,4 g

35,1 g

26,0 g

1,2 g

6,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli