Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsamousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parsamousse aloittaa keväisen aterian tyylikkäästi. Jaa mousse suoraan tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kera – vaikkapa äitienpäivän aterialla. Herkullista!

Ainekset

400 g
Vihreää parsaa
2 kpl
Liivatelehteä
1/2 dl
Valkoviiniä (tai omenamehua)
100 g
Tuorejuustoa
1 rkl
Sitruunanmehua
1 kpl
Suolaa
Mustapippuria
1 1/2 dl
Vispikermaa
Silputtua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta parsat monitoimikoneessa, jätä halutessasi muutamia nuppuja koristeeksi.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto jäähtyneeseen parsasoseeseen. Mausta seos suolalla, sitruunanmehulla ja pippurilla. Liuota pehmeät liivatelehdet kiehuvaan viiniin tai mehuun. Valuta liuos ohuena nauhana parsasoseen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kääntele sekaan kermavaahto.

Jaa mousse tarjoilukuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

212

888

18,5 g

12,3 g

3,5 g

3,5 g

3,5 g

5,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

0,5 dl Valkoviiniä (tai omenamehua),

1 rkl Sitruunanmehua,

Suolaa,

Mustapippuria,

Silputtua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli