Pähkinäsämpylät

Arvostele resepti
18 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlruisrouhetta
1 dlkauraleseitä
1 dlauringonkukansiemeniä
3 rklsiirappia
2 - 3 tlsuolaa
5 dlkiehuvaa vettä
25 ghiivaa
2 dlvettä
9 dlvehnäjauhoja
2 dlpähkinäsekoitusta
1/2 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kulhoon ruisrouhe, leseet, siemenet, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Anna turvota tunnin ajan. Paahda pähkinäseos pannulla ja rouhi se. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon osa jauhoista. Lisää ruisrouheseos, pähkinät ja öljy ja loput jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Taputtele taikina noin 25 x 40 cm:n levyksi. Leikkaa levy pitkittäin kolmeen osaan ja osat kuudeksi kolmion muotoiseksi palaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Ruisrouhetta, 2 - 3 tl Suolaa, 5 dl kiehuvaa vettä, 25 g Hiivaa, 2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä