Pähkinäiset suklaanekut

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
100 gvoita tai margariinia
3 dlsokeria
1 dlvaaleaa siirappia
2 dlkuohukermaa
suolaa
1/2 dlkaakaojauhetta
2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

20 kplmakeismuotteja
pistaasi- tai muuta pähkinärouhetta

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan sokeri, siirappi, kaakaojauhe, kerma ja suola. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja alenna lämpöä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kuumenna seosta hiljalleen 40-45 minuuttia, välillä sekoittaen. Liian kovassa lämpötilassa seos kiehuu helposti yli. Seos on sopivan kiinteää, kun saat muotoiltua kylmässä vedessä jäähdytetystä nekkupisarasta puolikovan pallon.Nostele seosta muotteihin, koristele makeiset pähkinärouheella ja jäähdytä kylmässä. Nekut ovat parhaimmillaan, kun otat ne viileästä huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä