Pähkinäiset suklaanekut

Nappaa talteen!
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | sokeria |
| 1 dl | vaaleaa siirappia |
| 2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 20 kpl | makeismuotteja |
| pistaasi- tai muuta pähkinärouhetta | |
- 1.
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan sokeri, siirappi, kaakaojauhe, kerma ja suola. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja alenna lämpöä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kuumenna seosta hiljalleen 40-45 minuuttia, välillä sekoittaen. Liian kovassa lämpötilassa seos kiehuu helposti yli. Seos on sopivan kiinteää, kun saat muotoiltua kylmässä vedessä jäähdytetystä nekkupisarasta puolikovan pallon.Nostele seosta muotteihin, koristele makeiset pähkinärouheella ja jäähdytä kylmässä. Nekut ovat parhaimmillaan, kun otat ne viileästä huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Pähkinäiset suklaanekut
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | sokeria |
| 1 dl | vaaleaa siirappia |
| 2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| 20 kpl | makeismuotteja |
| pistaasi- tai muuta pähkinärouhetta | |
Valmistus
- 1
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan sokeri, siirappi, kaakaojauhe, kerma ja suola. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja alenna lämpöä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kuumenna seosta hiljalleen 40-45 minuuttia, välillä sekoittaen. Liian kovassa lämpötilassa seos kiehuu helposti yli. Seos on sopivan kiinteää, kun saat muotoiltua kylmässä vedessä jäähdytetystä nekkupisarasta puolikovan pallon.Nostele seosta muotteihin, koristele makeiset pähkinärouheella ja jäähdytä kylmässä. Nekut ovat parhaimmillaan, kun otat ne viileästä huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




























