Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisrulla

Fork and knife
11 Annosta
Fork and knife
11 Annosta

Ainekset

Kääretorttu

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

2 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Vispikermaa
1 kpl
Säilykepersikkakuutioita (400/250 g)
1 kpl
Sitruunarahkaa (200 g)
3/4 dl
Mantelirouhetta
3/4 dl
Rusinoita
2 rkl
Sitruunamehua

Koristeluun

Vispikermaa, säilykemandariineja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kääntele seos varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.

2

Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.

3

Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä puolet koristeluun. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

4

Valuta persikoista liemi. Sekoita rahkan joukkoon persikat, mantelirouhe ja rusinat.

5

Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos persikkatäytteeseen ja sekoita. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta kevyesti käännellen.

6

Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli kylmässä. Koristele kermavaahdolla ja hedelmillä.

7

Vinkki! Tee leivinpaperista "vuoka" cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla. Näin saat sen kokoisen vuoan kuin tarvitset ja pelti pysyy puhtaana.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.