Pääsiäisrulla

Nappaa talteen!
| Kääretorttu | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 kpl | säilykepersikkakuutioita (400/250 g) |
| 1 kpl | sitruunarahkaa (200 g) |
| 3/4 dl | mantelirouhetta |
| 3/4 dl | rusinoita |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Koristeluun | |
| vispikermaa, säilykemandariineja | |
- 1.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kääntele seos varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.
- 2.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.
- 3.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä puolet koristeluun. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
- 4.
Valuta persikoista liemi. Sekoita rahkan joukkoon persikat, mantelirouhe ja rusinat.
- 5.
Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos persikkatäytteeseen ja sekoita. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta kevyesti käännellen.
- 6.
Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli kylmässä. Koristele kermavaahdolla ja hedelmillä.
- 7.
Vinkki! Tee leivinpaperista "vuoka" cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla. Näin saat sen kokoisen vuoan kuin tarvitset ja pelti pysyy puhtaana.
Pääsiäisrulla
Ainekset (11 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kääretorttu | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 kpl | säilykepersikkakuutioita (400/250 g) |
| 1 kpl | sitruunarahkaa (200 g) |
| 3/4 dl | mantelirouhetta |
| 3/4 dl | rusinoita |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Koristeluun | |
| vispikermaa, säilykemandariineja | |
Valmistus
1Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kääntele seos varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.
2Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.
3Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä puolet koristeluun. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
4Valuta persikoista liemi. Sekoita rahkan joukkoon persikat, mantelirouhe ja rusinat.
5Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos persikkatäytteeseen ja sekoita. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta kevyesti käännellen.
6Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli kylmässä. Koristele kermavaahdolla ja hedelmillä.
7Vinkki! Tee leivinpaperista "vuoka" cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla. Näin saat sen kokoisen vuoan kuin tarvitset ja pelti pysyy puhtaana.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




































