Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Päärynäpiirakka

Päärynäpiirakka

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Hedelmäisessä piirakassa on tuoretta päärynää ja aprikoosimarmeladia, mausteena kardemummaa. Nauti päärynäpiirakka vaniljajäätelön ja teekupposen kera.

Ainekset

Murotaikina

100 g
Margariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Soodaa
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa

Pohja

3/4
Murotaikinasta
1 kpl
Kananmuna
150 g
(1 prk) vaniljajogurttia

Täyte

2 kpl
Päärynää
1 dl
Aprikoosimarmeladia
1/4
Murotaikinasta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi muruseokseksi.

100 g
Margariinia
1 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Soodaa
2

Erota 3/4 taikinasta kulhoon ja sekoita joukkoon kananmuna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle.

3/4
Murotaikinasta
150 g
(1 prk) vaniljajogurttia
1 kpl
Kananmuna
3

Pese päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenkodat. Lämmitä marmeladi mikrossa. Lado päärynäviipaleet taikinalle. Levitä marmeladi päärynöiden päälle. Murenna pinnalle 1/4 taikinasta. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

2 kpl
Päärynää
1 dl
Aprikoosimarmeladia
1/4
Murotaikinasta
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.10.2018
|
Muokattu: 18.7.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

254

1062

7,2 g

2,0 g

41,0 g

22,1 g

1,9 g

4,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Soodaa,

0,5 tl Jauhettua kardemummaa,

Murotaikinasta,

Murotaikinasta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli